Τουλάχιστον 130 σπίτια υπέστησαν ζημιές εξαιτίας σειράς αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων στο Ελ Σαλβαδόρ, γεγονός που ανάγκασε πάνω από δέκα κατοίκους να καταφύγουν σε κέντρα υποδοχής σεισμοπαθών, ανέφεραν χθες Δευτέρα (16/1) οι αρχές της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Οι αρχές μίλησαν για συνολικά 219 σεισμικές δονήσεις από το απόγευμα της Κυριακής ως το πρωί χθες Δευτέρα. Δεν έχει αναφερθεί θάνατος ή σοβαρός τραυματισμός, όμως οι σεισμοί προκάλεσαν ζημιές σε κάπου 130 σπίτια και τουλάχιστον 20 κατολισθήσεις, ωθώντας αξιωματούχους να κηρύξουν σε κατάσταση συναγερμού κοινότητες στην περιφέρεια Αουατσαπάν, επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

«Εργαζόμαστε για να γίνει εκτίμηση επικινδυνότητας των σπιτιών» και «να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού», σημείωσε ο Λουίς Αμάγια, διευθυντής της σαλβαδοριανής Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ισχυρότερος σεισμός καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα). Είχε ισχύ 5,1 βαθμών και σημειώθηκε σε σχετικά μικρό βάθος, 9,1 χιλιομέτρων, στον δήμο Σαν Λορένσο, ανέφεραν στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Συνεργεία εργαζόμενων σε δημόσια έργα καθάριζαν χθες συντρίμμια από τις σεισμοπαθείς περιοχές, ενώ οι αρχές ανέφεραν πως άνοιξαν οκτώ χώροι ικανοί να υποδεχθούν κατοίκους που έχουν ανάγκη προσωρινή στέγη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης