«Εμείς οι Κουβανοί δεν παραδινόμαστε», απαντά στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 02:53
«Εμείς οι Κουβανοί δεν παραδινόμαστε», απαντά στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ

Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ τόνισε χθες Τετάρτη ότι κανείς δεν μπορεί να αποσπάσει τη νήσο από τους Κουβανούς, μετά την απόφαση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιτρέψει την υποβολή αγωγών στα δικαστήρια των ΗΠΑ για την αξιοποίηση ιδιοκτησιών και πόρων που εθνικοποιήθηκαν από την Αβάνα μετά την επανάσταση του 1959.

«Κανείς δεν θα μας αποσπάσει την πατρίδα μας», τόνισε ο Ντίας-Κανέλ σε ανάρτησή του στο Twitter και συμπλήρωσε «εμείς οι Κουβανοί δεν παραδινόμαστε».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροδρίγκες τόνισε ότι η Αβάνα απορρίπτει την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να υποβάλλουν τέτοιες αγωγές σε δικαστήρια των ΗΠΑ. Η κίνηση αποτελεί «επίθεση εναντίον του διεθνούς δικαίου, εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Κούβας και εναντίον τρίτων κρατών», τόνισε ο Ροδρίγκες, επίσης μέσω Twitter.

«Η επιθετική κλιμάκωση [των ενεργειών της κυβέρνησης] των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας. Όπως και στη Χιρόν, θα νικήσουμε», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην αποτυχημένη απόπειρα εισβολής Kουβανών εξορίστων υποστηριζόμενων από τη CIA στον Κόλπο των Χοίρων το 1961 με σκοπό την ανατροπή της επαναστατικής κυβέρνησης της νήσου.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 02:57