Ερντογάν: Ενίσχυση του τουρκικού Στόλου με δεκάδες οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 12:40
Ερντογάν: Ενίσχυση του τουρκικού Στόλου με δεκάδες οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη

Με δεκάδες οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη πρόκειται να ενισχυθεί ο τουρκικός στόλος, μαζί με τα οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη και σε συντονισμό από τις δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή καθέλκυσης της κατασκοπευτικής κορβέτας «Ufuk», η οποία ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες.

«Με την εμπειρία που αποκτήσαμε με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ήδη ναυπηγούμε οπλισμένα μη επανδρωμένα πλοία. Τώρα εργαζόμαστε πάνω στα συστήματα με τα οποία αυτά τα σκάφη θα κυκλοφορούν σαν κοπάδι στις θάλασσες», δήλωσε σχετικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Το πλοίο Ufuk θα συμβάλει στην ασφάλεια και τη συλλογή πληροφοριών για τη χώρα μας. Ας είναι καλορίζικο στη ΜΙΤ », τόνισε ο Ερντογάν, μολονότι ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Ισμαΐλ Ντεμίρ, αποκάλεσαν την κορβέτα «πλοίο εκπαίδευσης και δοκιμών».

Στην τελετή καθέλκυσης του συγκεκριμένου πλοίου παρέστη και ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, το συγκεκριμένο πλοίο θα ενισχύσει τις δυνατότητες των Μυστικών Υπηρεσιών της γειτονικής χώρας για να συλλέγει πληροφορίες «στην ξηρά, στις θάλασσες και τους αιθέρες». Επιπλέον, υποσχέθηκε την αποστολή δορυφόρου της ΜΙΤ στο Διάστημα!

Ανυποχώρητη η Άγκυρα

Κατά την τελετή στην Κωνσταντινούπολη, πολλοί ομιλητές αναφέρθηκαν και αποκαλούμενο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», κάτι που καταδεικνύει πως η Τουρκία δεν έχει προτίθεται να υποχωρήσει στο ζήτημα αυτό. «Η ασφάλεια της χώρας μας, η οποία περικλείεται από τρεις θάλασσες, μπορεί να επιτευχθεί με την καλύτερη προστασία της «Γαλάζιας Πατρίδας». Για την ασφάλειά της κάνουμε πολλά βήματα που ενισχύουν τον στόλο μας και αποκτά μεγαλύτερη αποτρεπτική δύναμη».

O Ερντογάν έκανε αναφορά και στα εν εξελίξει προγράμματα του τουρκικού Ναυτικού, όπως η ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών, με τη φρεγάτα «Istanbul» να έχει ήδη καθελκυστεί. Υπενθύμισε δε, ότι το πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών αεράμυνας TF-2000, στη ναυπήγηση του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων «Aadolu» και υποσχέθηκε τη ναυπήγηση αεροπλανοφόρου.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 16:27