«Οι σχέσεις των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ δεν έχουν μετεξελιχθεί» επισήμανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Η κατάκτηση της Τροίας πήρε χρόνια, κάπως έτσι εξελίσσεται και η πορεία των Βαλκανίων στους κόλπους της ΕΕ, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας σε αυτό το πνεύμα, ανέφερε πως η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία αντιμετωπίζουν τη δεύτερη έκδοση «περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ. Η ΕΕ είναι μια προσομοίωση του έργου του Σάμιουελ Μπέκετ, «ουδείς κινείται», προσέθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Έντι Ράμα υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να ενταχθεί η Αλβανία στην ΕΕ. «Τα Βαλκάνια βρίσκονται στη διαδικασία της ενσωμάτωσης πολλά χρόνια και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε μέλος της Ευρώπης» ανέφερε συγκεκριμένα. Ωστόσο είπε πως «είναι πολύ κουραστικό να προσπαθούμε ή να αποτρεπόμαστε ή να μένουμε στην αίθουσα αναμονής», υπογραμμίζοντας πως «δεν έχουμε άλλες εναλλακτικές και δεν θέλουμε να ψάξουμε άλλες εναλλακτικές».

Αναφερόμενος τέλος στην Ελλάδα, ο Έντι Ράμα τόνισε πως είναι σημαντικό που είναι παρούσα στην περιοχή και συνδράμει στην περιφερειακή συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης