Η περισσότερο μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, εντοπίστηκε και στη Σενεγάλη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, την ώρα που τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας φαίνεται να έχουν μειώσει μια πρόσφατη αύξηση.

Βρετανοί επιστήμονες λένε ότι η παραλλαγή αυτή πιθανόν να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική και επίσης πιο μοιραία με ποσοστό θνησιμότητας περίπου 30% υψηλότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα αυτή της Δυτικής Αφρικής σπεύδει να εξασφαλίσει περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς αυξάνεται ο ρυθμός μόλυνσης και η έλλειψη των κλινών σημαίνει ότι εισαγωγές θα γίνονται μόνο για τις πιο βαριές περιπτώσεις.

Η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας και άλλα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στις 6 Ιανουαρίου φαίνεται ότι έχουν βοηθήσει να περιοριστεί η αύξηση που είχε παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε κρούσματα και θανάτους.

Σήμερα η χώρα κατέγραψε 304 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 25.711, ενώ έχουν σημειωθεί 614 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης