Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο πολύ σοβαρά, σε επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον λεωφορείου νωρίς σήμερα στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η υπηρεσία άμεσης βοήθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αστυνομία ενημερώθηκε για πυρά εναντίον λεωφορείου. Αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο και αναζητούν ύποπτο που τράπηκε σε φυγή», ανέφερε η αστυνομία του Ισραήλ. Από την πλευρά της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας έγινε αναφορά για επτά τραυματίες, δύο εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Έξι από τους τραυματίες είναι άνδρες και η έβδομη είναι μια 35χρονη έγκυος, σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φερόμενος δράστης φέρεται να περίμενε την άφιξη του λεωφορείου και πυροβόλησε ενώ οι επιβάτες επέβαιναν σ’ αυτό, προτού τραπεί σε φυγή. «Σταμάτησα σε μια στάση λεωφορείου στον τάφο του βασιλιά Ντέιβιντ και μετά άκουσα πυροβολισμούς, οι άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν, άνθρωποι τραυματίστηκαν μέσα στο λεωφορείο», είπε ο οδηγός του λεωφορείου στον ιστότοπο ειδήσεων Ynet.

Ο οδηγός είπε ότι ήθελε να φύγει με το λεωφορείο, αλλά δεν μπορούσε, επειδή οι επιβάτες βοηθούσαν μια γυναίκα σε αναπηρική καρέκλα να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, με τη χαμηλωμένη ράμπα να εμποδίζει την πόρτα να κλείσει. «Περίμενα μισή ώρα πριν έρθει το λεωφορείο», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με το Ynet. «Άκουσα τρεις πυροβολισμούς, πήδηξα μέσα στο λεωφορείο και ξάπλωσα χαμηλά με όλους. Αμέσως κατάλαβα ότι ήταν τρομοκρατική επίθεση και μετά ακούστηκαν κραυγές τρόμου. Όλοι κάλεσαν την αστυνομία. Είδα δύο ηλικιωμένους στο έδαφος και δύο νεαρούς που τραυματίστηκαν στον ώμο».

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης ασθενοφόρα, προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες χωρίς χρονοτριβή σε νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ. 

Το ιατρικό κέντρο Shaare Zedek ανέφερε ότι πέντε άτομα έφτασαν από το περιστατικό, εκ των οποίων δύο σε σοβαρή κατάσταση, ένας σε μέτρια κατάσταση και δύο με ελαφρά τραύματα. Το νοσοκομείο Hadassah Mount Scopus είπε ότι δύο άτομα έφτασαν με τραύματα από πυροβολισμούς και υποβάλλονται σε εξέταση, ενώ τέσσερα άτομα υπέφεραν από οξύ άγχος μετά τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φερόμενοι δράστες διέφυγαν από το σημείο προς την κοντινή συνοικία Σιλγουάν της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, με την αστυνομία να λέει ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό ως ύποπτη τρομοκρατική επίθεση. «Μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων έφτασε στο σημείο και άρχισαν να ασφαλίζουν την περιοχή, να ερευνούν την υπόθεση και να αναζητούν τον ύποπτο που τράπηκε σε φυγή», ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ο διοικητής της περιφέρειας της Ιερουσαλήμ πραγματοποίησε εκτίμηση της κατάστασης στο σημείο.

Πηγή Φωτογραφιών: The Times of Israel

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης