Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Στο μικροσκόπιο των Ιταλικών Αρχών έχει μπει ποσότητα δύο τόνων λαθραίων τσιγάρων από την Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε αποθήκη σε συνοικία της Νάπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επιχείρηση εντοπισμού διεξήγαγαν οι Καραμπινιέρι έπειτα και από πληροφορίες της Αστυνομίας Οικονομικού Εγκλήματος της χώρας.

Οι Ιταλοί αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε μια ημιυπόγεια αποθήκη μιας οικίας. Μάλιστα, όπως προέκυψε  από τις έρευνες,  ο χώρος είχε ενοικιαστεί από έναν 35χρονο ο οποίος και συνελήφθη. Κατηγορίες αντιμετωπίζουν επίσης και οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης οικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, o συληφθείς μέχρι στιγμής κρατάει το στόμα του ερμητικά κλειστό και δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το λαθραίο ελληνικό φορτίο.

Υψηλόβαθμο στέλεχος των Καραμπινιέρι στη Νάπολη που έχει γνώση της επιχείρησης, ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως το συγκεκριμένο φορτίο φέρεται να αποτελεί μέρος μεγαλύτερου το οποίο έχει εισέλθει στη χώρα από την Ελλάδα. Μάλιστα πάνω στα κουτιά – όπως η ίδια πηγή επεσήμανε -, αναγράφεται η λέξη GR.

 

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «δεν αποκλείεται να είναι παρτίδα λαθραίων που να έχουν κατασκευαστεί και στην Ελλάδα».

Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη με τις Ιταλικές Αρχές να προσπαθούν σε πρώτη φάση να διαλευκάνουν τη διαδρομή αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές της γειτονικής χώρας εντοπίζουν και κατάσχουν τόνους λαθραίων τσιγάρων τα οποία εισέρχονται στην Ιταλία από ελληνικά λιμάνια. Επίσης Ιταλοί δικαστές κατά καιρούς έχουν αποκαλύψει πως Καμόρα( μαφία της Νάπολη) και Σάκρα Κορόνα Ουνίτα (μαφία της Απουλίας), μεταφέρουν λαθραία τσιγάρα από την Ελλάδα στην Ιταλία τακτικά. 

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ιταλικής DIA (Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας), το 2019, διαπιστώνεται πως μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, εγκληματικές οργανώσεις σε συνεργασία με την Μαφία, δραστηριοποιούνται στη διακίνηση λαθραίων καυσίμων, ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και μαϊμού επώνυμων  προϊόντων.

Επίσης όπως αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2019, συνελήφθη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, μέλος της ισχυρής φαμίλια Ντι Λάουρο ,το οποίο, όπως ισχυρίζονται οι Ιταλοί ξέπλενε χρήμα της Καμόρα στη χώρα μας ενώ ασχολούνταν με εμπόριο ρούχων. 

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης