Οι λουόμενοι έκαναν μια βουτιά ή είχαν την ευκαιρία για μια βόλτα στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ στη Νίκαια, στη γαλλική Ριβιέρα σήμερα, πολλοί φορώντας μάσκες, καθώς η παραλία άνοιξε ξανά για το κοινό, για πρώτη φορά μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Οι πολίτες που ζουν στις ζώνες χαμηλής μόλυνσης στη Γαλλία, τις αποκαλούμενες πράσινες ζώνες, έχουν τη δυνατότητα να πάνε στην παραλία, αφού η κυβέρνηση άρχισε τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών τη Δευτέρα. Οι τοπικές αρχές άνοιξαν επιλεγμένες παραλίες στη βόρεια Γαλλία και στις ακτές της Μεσογείου σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, υπάρχουν νέοι κανόνες: ατομικές δραστηριότητες, όπως το κολύμπι, το ψάρεμα ή το σέρφινγκ επιτρέπονται, δεδομένου οτι τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όμως η ηλιοθεραπεία ή η παραμονή στην παραλία για ώρες δεν επιτρέπεται.

«Είμαι λίγο ενοχλημένος. Μπορούσαμε να κολυμπήσουμε το πρωί. Μπορούσαμε να απολαύσουμε τη θάλασσα, την οποία δεν είχαμε δει για σχεδόν 2 μήνες. Τώρα, δεν μπορούμε ακόμη να κάνουμε ηλιοθεραπεία και να αράξουμε. Δεν είμαστε πλήρως ελεύθεροι», λέει ένας Γάλλος, που κάνει βόλτα στην παραλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ πήγε στην παραλία Βελ Λε Ρόζ, στην περιοχή της Νορμανδίας, για να ελέγξει την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ιός κυκλοφορεί ακόμα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Ο πολίτης μπορεί να πάει για ψάρεμα, όχι όμως να μένει στην παραλία για ώρες. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι στη μάχη εναντίον της COVID- 19», δήλωσε.

«Εάν οι κανόνες δεν τηρούνται, θα αναιρέσουμε την απόφασή μας να ανοίξουμε κάποιες παραλίες», προειδοποίησε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης