Γερμανία: Εντολή ανάθεσης των καθηκόντων του έλαβε ο Όλαφ Σολτς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021, 12:43
Γερμανία: Εντολή ανάθεσης των καθηκόντων του έλαβε ο Όλαφ Σολτς

Ο νεοεκλεγείς καγκελάριος Όλαφ Σολτς έλαβε το πρωί της Τετάρτης την εντολή ανάθεσης των καθηκόντων του από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όπως ορίζει το γερμανικό Σύνταγμα.

Ο κ. Σολτς θα επιστρέψει στο Κοινοβούλιο, όπου θα ορκιστεί, με πολιτικό όρκο, καθώς δεν είναι μέλος Εκκλησίας, ενώ θα μεταβεί εκ νέου στο προεδρικό ανάκτορο Bellevue, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυβέρνησής του, προκειμένου να λάβουν και αυτά την εντολή ανάθεσης των κυβερνητικών καθηκόντων τους. Κατόπιν οι νέοι υπουργοί θα επιστρέψουν στη Βουλή για να ορκιστούν.

Στις 16:00 ώρα Ελλάδος ο κ. Σολτς θα μεταβεί στην Καγκελαρία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής από την προκάτοχό του Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα αποχωρήσει έπειτα από θητεία 16 ετών. Ήδη σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, προκειμένου να συντονιστεί η διαχείριση της πανδημίας για το προσεχές διάστημα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021, 12:49