Η Γερμανία ίσως χρειαστεί να παρατείνει τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού ως τον Μάρτιο, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, μία ημέρα αφού οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν οι αυστηροί περιορισμοί να ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

«Έχουμε μπροστά μας τους δύσκολους μήνες του χειμώνα. Αυτό θα συνεχιστεί ως τον Μάρτιο» δήλωσε ο Χέλγκε Μπράουν μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά τον Μάρτιο είμαι πολύ αισιόδοξος, διότι μάλλον θα μπορούμε να εμβολιάζουμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους και θα είναι πιο εύκολο να διατηρούμε σε χαμηλά επίπεδα τις μολύνσεις με τον ερχομό της άνοιξης» πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 γερμανικών κρατιδίων συμφώνησαν να παρατείνουν και να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω Covid-19 ως τις 20 Δεκεμβρίου, αλλά να τους χαλαρώσουν στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων ώστε οικογένειες και φίλοι να γιορτάσουν μαζί.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 22.268 χθες και πλέον ανέρχεται σε 983.588, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ενώ οι θάνατοι στη Γερμανία φτάνουν πλέον τους 15.160.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης