Οι γερμανικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή, σηματοδότησαν το τέλος της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία μετά από 16 χρόνια, ενώ έφερε και πολλές αλλαγές στην Μπούντεσταγκ. Ανάμεσά τους, οι δύο πρώτες τρανσέξουαλ βουλευτές που εισέρχονται στη Βουλή της χώρας. Ο λόγος για τις Τέσα Γκανσερέρ των Πρασίνων και τη Νίκε Σλάβικ, που κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η Γκανσερέρ εκλέχθηκε με το κόμμα των Πρασίνων στις πρόσφατες εκλογές. Αρχικά είχε πολιτευτεί ως άνδρας, με το όνομα Μάρκους Γκανσερέρ και πριν τρία χρόνια αποφάσισε να αλλάξει την ταυτότητά της. Το 2018 άλλαξε το όνομά της σε Τέσα και έγινε η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στη χώρα της με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τέσσα Γκανσερέρ

Η 44χρονη κέρδισε τη μάχη στη Βαυαρία και πλέον έχει τον τίτλο της πρώτης τρανσέξουαλ ομοσπονδιακής βουλευτής. Η ίδια είχε δηλώσει παλαιότερα σε δημοσιογράφους: «Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα». Η Γκανσερέρ είναι παντρεμένη με την Ινές Αϊχμίλερ και έχει δύο γιους.

Όμως, στη γερμανική Βουλή μπαίνει και η 27χρονη Νίκε Σλάβικ, του κρατιδίου Λεβερκούζεν-Κολωνίας, η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είμαι μέλος της επόμενης Μπούντεσταγκ». Και αυτή κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη βουλή με το κόμμα των Πρασίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νίκε Σλάβικ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης