Την Τετάρτη το απόγευμα 02/09, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της Die Welt περί παραγγελίας θερμού επεισοδίου από τον Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως πρόκειται για «δημιούργημα φαντασίας».

Ο Χαμί Ακσόϊ αναφέρει χαρακτηριστικά: «H είδηση που δημοσιεύτηκε στην Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσογείου και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στη διεθνή πρακτική και στο δίκαιο.

Αντί οι ελληνικές Αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψεύδη ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του κόσμου, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να είχε ζητήσει από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο, βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε ακόμα: 

Η «νύχτα των στρατηγών», το «θερμό επεισόδιο» και η περίεργη ανταπόκριση της γερμανικής Die Welt

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης