Ο ιδρυτής της ρωσικής Ομάδας Wagner Γιεβγένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι ξεκίνησε η αντεπίθεση της Ουκρανίας με μονάδες της να προελαύνουν στο Μπαχμούτ πλευρικά. Ο Πριγκόζιν χαρακτήρισε σκόπιμα παραπλανητική τη δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα καθυστερήσει «επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις περίμεναν περισσότερη βοήθεια από το εξωτερικό».

Ο ιδιωτικός στρατός Βάγκνερ υποστήριξε ότι μια ρωσική ταξιαρχία εγκατέλειψε τις θέσεις της, παραχωρώντας εδάφη νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ. Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν υποχωρήσει κατά τόπους έως και 2 χιλιόμετρα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει αλλά σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναγνώρισε ότι ο πόλεμος είναι «σε πολύ δύσκολη στιγμή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις Βρυξέλλες, ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε ότι ο πόλεμος εξελίσσεται σε αναμέτρηση ανάμεσα σε μεγάλος αριθμό «ανεπαρκώς εκπαιδευμένων ρωσικών στρατευμάτων με απαρχαιωμένο εξοπλισμό και ένα μικρότερο ουκρανικό στρατό που υπερισχύει χάρη στη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης.

Ο Ολλανδός ναύαρχος Rob Bauer, δήλωσε από την έδρα του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία αναπτύσσει άρματα μάχης T-54 – τα οποία και χαρακτήρισε υπέργηρο μοντέλο που σχεδιάστηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: ertnews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης