Ηρωικές είναι οι προσπάθειες των διασωστών που εργάζονται νυχθημερόν στις πληγείσες από τους δύο μεγάλους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας, προκειμένου να ανασύρουν από τα ερείπια των γκρεμισμένων κτηρίων, ανθρώπινες ψυχές. Η μάχη με τον χρόνο είναι αμείλικτη, καθώς κάθε λεπτό είναι πολύτιμο για τη ζωή των εγκλωβισμένων ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Κάθε άνθρωπος που διασώζεται και ξαναβλέπει το φως της ημέρας, αποτελεί και  μια μεγάλη νίκη για τους εθελοντές διασώστες, αφού τους δίνει το απαραίτητο κουράγιο για να συνεχίσουν την προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βίντεο που ακολουθούν, είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Ειδικά οι εικόνες με τα μικρά παιδιά, που είναι σαν να ξαναγεννιούνται βγαίνοντας σώα από τα ερείπια.

 

Στο πρώτο βίντεο καταγράφεται ο απεγκλωβισμός ενός μικρού κοριτσιού με τους διασώστες να το χαϊδεύουν προσπαθώντας να το ηρεμήσουν και να του εμπνεύσουν τη σιγουριά ότι σώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στο δεύτερο βίντεο, ολοκληρώνεται ο απεγκλωβισμός ενός ακόμη κοριτσιού, και ο πατέρας με τη μητέρα του που περίμεναν εναγωνίως τρέχουν και το αγκαλιάζουν.

 

 

Το τρίτο βίντεο δείχνει μια ακόμη διάσωση, αυτή τη φορά τη νύχτα, με φωτιές γύρω –γύρω αναμμένες προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι που έμειναν χωρίς σπίτια το τσουχτερό κρύο.

 

 

Στο τέταρτο βίντεο ο διασώστης κρατάει στην αγκαλιά του ένα μωρό λίγων ημερών το οποίο απεγκλώβισε σε ένα υπό κατάρρευση κτήριο.

 

 

Στο πέμπτο βίντεο μια γυναίκα που παραμένει εγκλωβισμένη περιμένει στωϊκά τη στιγμή που θα την απεγκλωβίσουν, επικοινωνώντας με τους διασώστες, γεγονός που την κάνει να διατηρεί την αισιοδοξία και την ψυχραιμία της.

 

 

Το τελευταίο βίντεο είναι ενδεικτικό των διαρκών προσπαθειών υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων έστω κι αν έχουν περάσει περισσότερες από 80 ώρες, από το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου.  Η ελπίδα άλλωστε πεθαίνει τελευταία και κάθε ανθρώπινη ψυχή που ανασύρεται εν ζωή είναι μια μεγάλη νίκη για όλους. Πρώτα απ’ όλα για την ίδια τη ζωή απέναντι στο θάνατο. 

Όταν ο φόβος και η αγωνία για την επιβίωση ενώνει… 

Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι. Κι αυτή η εικόνα αν μη τι άλλο μιλάει από μόνη της.

Ο φόβος και η αγωνία για την επιβίωση, μετά το τρομακτικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία, μπορεί να μονοιάσει ακόμη και προαιώνιους… «εχθρούς» όπως είναι ο σκύλος με τη γάτα. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης