Η κυβέρνηση της Γροιλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έκανε το πρώτο βήμα προς την επικύρωση της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και σκοπεύει να αναπτύξει το τεράστιο δυναμικό που διαθέτει για υδροηλεκτρική ενέργεια.

Το ημικυρίαρχο αυτό έδαφος στο Βασίλειο της Δανίας με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκων δεν θα δεσμευτεί σε συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση των εκπομπών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Γροιλανδίας, η οποία εξελέγη τον Απρίλιο με ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας με πληροφόρησε για την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθεί στη Συμφωνία του Παρισιού», είπε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν.

Το πλούσιο σε κοιτάσματα ορυκτών νησί της Αρκτικής δέχεται αυξανόμενο ενδιαφέρον από διεθνείς εταιρείες εξόρυξης.

Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τη μελλοντική εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου και έχει δεσμευτεί να αναστείλει την ανάπτυξη ενός μεγάλου αποθέματος σπάνιων γαιών στα νότια της χώρας παρότι η απόφαση αυτή δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από το εθνικό κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη των αντιπροσωπειών από σχεδόν 200 χώρες συναντώνται στη Γλασκώβη της Σκωτίας από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου για να διαπραγματευτούν μια νέα παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης