Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης αναγκάζεται να κλείσει τα σχολεία για δεύτερη φορά, την ώρα που οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 250.000.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης θα κλείσουν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, καθώς η πόλη διανύει το δεύτερο κύμα κορωνοϊού και αγωνίζεται να ανασυγκροτηθεί από την καταστροφική άνοιξη, τότε που ήταν παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλείσιμο των σχολείων προκάλεσε το γεγονός ότι η πόλη έφτασε πλέον το 3% όσον αφορά το ποσοστό θετικότητας σε σχέση με τον κυλιόμενο μέσο όρο. Χίλια οχτακόσια σχολεία με 1,1 εκατομμύρια μαθητές παρέμειναν ανοιχτά για προσωπική εκπαίδευση για λιγότερο από οκτώ εβδομάδες.

Αυτό αποτέλεσε μεγάλη απογοήτευση για τον δήμαρχο της Ν. Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος ήταν ο πρώτος δήμαρχος στη χώρα που άνοιξε ξανά τα σχολεία. Η μετάβαση στην τηλεκπαίδευση έρχεται να διακόψει την εκπαίδευση πολλών από τα περίπου 300.000 παιδιά που έχουν ήδη παρακολουθήσει προσωπικά μαθήματα, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στους γονείς, οι οποίοι υπολόγιζαν ότι τα παιδιά τους θα βρίσκονται στο σχολείο για τουλάχιστον ένα μέρος της εβδομάδας.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα, αλλά πρόκειται για προσωρινή κατάσταση» δήλωσε ο Ντε Μπλάζιο την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου, η οποία καθυστέρησε πέντε ώρες λόγω εκτενούς συνομιλίας μεταξύ του δημάρχου, του κυβερνήτη και των ηγετών των συνδικάτων. Ο δήμαρχος επισήμανε ότι «τα σχολεία μας θα ανοίξουν και πάλι», αλλά πρόσθεσε ότι το άνοιγμα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο τον επόμενο μήνα ή και λίγο αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλείσιμο των σχολείων σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας ανησυχητικής φάσης στη μάχη της πόλης ενάντια στον κορωνοϊό. Ο δήμαρχος και ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο δήλωσαν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ότι περαιτέρω περιορισμοί στη δημόσια ζωή «έρχονται σύντομα».

Ωστόσο η αρχική απόφαση για την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας ήταν μία φυσική κίνηση σε μια σκοτεινή εποχή για την πόλη, με τα θέατρα να είναι ακόμη κλειστά, πολλά γραφεία να είναι κενά και το σύστημα μαζικής μεταφοράς να αντιμετωπίζει την απειλή μείωσης υπηρεσιών εάν η ομοσπονδιακή βοήθεια δεν φτάσει άμεσα.

Πηγή: nytimes.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης