Ουκρανία: Θα χρησιμοποιήσει τα διεθνή έννομα μέσα ώστε ο Πούτιν να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη για την κατάρριψη του ΜΗ17

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 17:22
Ουκρανία: Θα χρησιμοποιήσει τα διεθνή έννομα μέσα  ώστε ο Πούτιν να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη για την κατάρριψη του ΜΗ17

Η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει όλους τους διεθνείς έννομους μηχανισμούς σε μια προσπάθεια να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών (Malaysia Airlines) που πραγματοποιούσε την πτήση ΜΗ17 πάνω από την Ουκρανία το 2014, δήλωσε σήμερα ο Γενικός εισαγγελέας Αντριι Κόστιν.

«Η δυσκολία να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία και η ασυλία σε συνάρτηση με την άσκηση καθηκόντων δεν επιτρέπουν την παραπομπή του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα εθνικά δικαστήρια» έγραψε ο Κόστιν σε ανάρτηση του στο Twitter. «Θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε όλους τους υπάρχοντες διεθνείς έννομους μηχανισμούς για να τον οδηγήσουμε στην δικαιοσύνη».

Οι εισαγγελείς της διεθνούς ερευνητικής ομάδας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακάλυψαν «σοβαρές ενδείξεις» που δείχνουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε την χρήση ενός πυραυλικού συστήματος που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 των Μαλαισιανών αερογραμμών (Malaysia Airlines) πάνω από την ανατολική Ουκρανία το 2014, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Πούτιν δεν είναι επαρκώς συγκεκριμένα ώστε να οδηγήσουν σε μια ποινική καταδίκη του.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 17:22