Η Πολωνία θα ανακοινώσει σήμερα νέα περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Άνταμ Νιεντζιέλσκι, καθώς τα νέα κρούσματα που καταγράφονται σε 24ωρη βάση στη χώρα αυξάνονται απότομα.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 12.146 νέα κρούσματα, σε μια αύξηση του αριθμού αυτού κατά περισσότερο από 3.500 σε διάστημα μιας εβδομάδας, υπογράμμισε ο υπουργός σε δηλώσεις που έκανε στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό TOK FM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο πνεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μίλερ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Πολωνία είναι πιθανόν να ανακοινώσει σήμερα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται.

«Μπορούμε να αναμένουμε αυτή την οδηγία. Σήμερα δυστυχώς θα σπάσουμε ξανά το φράγμα των 10.000 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ένα 24ωρο» πρόσθεσε σε δηλώσεις που έκανε στο πολωνικό ιδιωτικό δίκτυο Polsat.

Η Πολωνία χαλάρωσε τα περιοριστικά μέτρα που είχε επιβάλει για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού στα μέσα του Φεβρουαρίου, ανοίγοντας θέατρα και χιονοδρομικά κέντρα, αλλά τώρα βρίσκεται στην αρχή του τρίτου κύματος της πανδημίας της COVID-19 στο έδαφός της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης