H Πορτογαλία θα επιτρέπει από τη Δευτέρα τα τουριστικά ταξίδια για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι πολίτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καταγράφουν δείκτη επίπτωσης του νέου κορωνοϊού «μικρότερο των 500 κρουσμάτων για 100.000 κατοίκους», θα μπορούν να πραγματοποιούν «όλων των ειδών τα ταξίδια προς την Πορτογαλία, συμπεριλαμβανομένων των μη αναγκαίων ταξιδιών», διευκρίνισε η κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι επιβάτες άνω των 2 ετών θα πρέπει, εντούτοις, να παρουσιάζουν, πριν από την επιβίβαση, ένα αρνητικό τεστ PCR που έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Οι αεροπορικές εταιρείες, που θα επιτρέπουν την επιβίβαση των επιβατών χωρίς τεστ, θα βρίσκονται αντιμέτωπες με «ένα πρόστιμο 500-2.000 ευρώ ανά ταξιδιώτη», αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας.

Οι περιορισμοί στα ταξίδια, τα οποία θα περιορίζονται στα απαραίτητα, διατηρούνται για οχτώ χώρες, εκ των οποίων πέντε της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την Κύπρο, την Κροατία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, όπως και τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Οι ταξιδιώτες που θα προέρχονται από αυτές τις χώρες θα υποβάλλονται σε μια καραντίνα 14 ημερών.

Τα απαραίτητα ταξίδια, που θα επιτρέπονται, αφορούν κυρίως τις μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους, τις σπουδές, την επανένωση με την οικογένεια ή λόγους υγείας.

Την Παρασκευή, η Πορτογαλία έδωσε ήδη το πράσινο φως για τα τουριστικά ταξίδια από τη Βρετανία, μετά την άρση των περιορισμών που είχε θέσει σε ισχύ στις αρχές Ιανουαρίου για να θέσει υπό έλεγχο την έξαρση της πανδημίας Covid-19.

Τα δρομολόγια με τη Βρετανία είχαν ανασταλεί τον Ιανουάριο, προτού αποκατασταθούν στα μέσα Απριλίου, όμως αποκλειστικά για τα ταξίδια που κρίνονταν «αναγκαία».

Εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα στην Πορτογαλία, κυρίως στην τουριστική περιοχή Αλγκάρβε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης