Ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία αυξάνεται δραματικά, έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στην περιφέρεια Παζάρτζικ.

Ο Guardian δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο από τον φονικό σεισμό, που δείχνει με χρονολογική σειρά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Τουρκία λίγο μετά από την ισχυρή δόνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, το βρετανικό μέσο παρουσιάζει πλάνα από τη στιγμή που «χτυπάει» ο Εγκέλαδος. Στη συνέχεια προβάλλονται μια σειρά από στιγμιότυπα με γκρεμισμένα κτήρια και από επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση -όπως αναφέρει ο Guardian- αγωγοί φυσικού αερίου ανατινάχτηκαν λόγω των ισχυρών δονήσεων, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε πως οι Αρχές κάνουν ό,τι μπορούν, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση «καταστροφική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο κλείνει με μερικά συγκλονιστικά πλάνα από μια επιχείρηση διάσωσης σε πολυκατοικία που κατέρρευσε λόγω του σεισμού. Πυροσβέστες και εθελοντές διασώστες προσπαθούν να περάσουν ακόμα και κάτω από τα ερείπια για να φτάσουν στους εγκλωβισμένους πολίτες.

Δείτε φωτογραφίες από Τουρκία και Συρία:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης