Τη Δευτέρα, ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει μια 12μελή ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Μπάιντεν πέρασε μεγάλο μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας επικρίνοντας τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας από τον Τραμπ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 237.000 ανθρώπων στην Αμερική.

Η ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα επιφορτιστεί με την ανάπτυξη ενός σχεδίου για τον περιορισμό της νόσου μόλις ο νέος πρόεδρος αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο. Θα διευθύνεται από τρεις επικεφαλής, τον πρώην γενικό χειρουργό Βίβεκ Μέρφι, τον πρώην επίτροπο της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων Ντέιβιντ Κέσλερ και τη διδάκτορα Μαρδέλα Νιούνεζ – Σμιθ του Πανεπιστημίου Yale.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Μπάιντεν είχε μια σελίδα στον ιστότοπό του αφιερωμένη στα σχέδια του για τον Covid, αναφέροντας:

«Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία απαιτούν πειθαρχημένη και αξιόπιστη ηγεσία που βασίζεται στην επιστήμη. Σε μια στιγμή κρίσης, η ηγεσία πρέπει να συμβουλεύεται τους ειδικούς και να επικοινωνεί αξιόπιστες πληροφορίες στο αμερικανικό κοινό. Πρέπει να κινηθούμε τολμηρά, έξυπνα και γρήγορα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης