Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα (25/3) ότι θα χρησιμοποιήσει οβίδες μη εμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία εάν το Κίεβο παραλάβει οβίδες αυτού του τύπου από τους Δυτικούς, ενώ έκανε γνωστό πως από 1η Ιουλίου η Ρωσία θα έχει κατασκευάσει εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία.

«Η Ρωσία, φυσικά, έχει ό,τι χρειάζεται για να απαντήσει. Έχουμε, χωρίς υπερβολή, εκατοντάδες χιλιάδες οβίδες αυτού του τύπου. Δεν τις χρησιμοποιούμε επί του παρόντος», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια τελευταία εξέλιξη, το πρακτορείο TASS ανέφερε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα θα μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας.

«Μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις συμφωνίες για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Πούτιν, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος Ευρωπαίων συμμάχων τους.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει θέσει εδώ και καιρό το ζήτημα της εγκατάστασης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, σύμφωνα με τον Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμφωνήσαμε με τον Λουκασένκο ότι θα τοποθετήσουμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάσουμε το καθεστώς μη διάδοσης», ανέφερε ο Πούτιν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης