«Η Ρωσία διαθέτει πρωτότυπα εμβόλια για τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 15:36
«Η Ρωσία διαθέτει πρωτότυπα εμβόλια για τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS»

Σειρά ρωσικών επιστημονικών-ερευνητικών κέντρων, μεταξύ των οποίων και το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector της Σιβηρίας, ασχολούνται με την ανάπτυξη του εμβολίου για τον ιό HIV (που προκαλεί την νόσο του AIDS) και διαθέτουν ήδη πρωτότυπά του. Την σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα.

«Η Ρωσία συμμετέχει στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του ιού HIV (ο ιός που προκαλεί το AIDS) εδώ και αρκετά χρόνια. Διαθέτουμε δικά μας πρωτότυπα του εμβολίου. Το επιστημονικό-ερευνητικό κέντρο Vector έχει το δικό του πρωτότυπο, όπως και μια σειρά άλλων επιστημονικών-ερευνητικών κέντρων έχουν τα δικά τους πρωτότυπα εμβολίων» δήλωσε η Ποπόβα.

Η Ποπόβα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του δικού της εμβολίου κατά του ιού HIV.

Ο HIV (Human Immunodeficiency Virus-Ιός Ανοσοανεπάρκειας του Ανθρώπου) είναι ο ιός που προκαλεί το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (Acquired Immune Deficiency Syndrome-AIDS).

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 15:41