Π.Κ.

Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος πρωτοαναφέρθηκε στη φαρμακευτική ουσία «χλωροκίνη» ως πολλά υποσχόμενη για την καταπολέμηση του Covid-19, ουδείς σκέφτηκε, τουλάχιστον αμέσως, πως ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη θα διατηρούσε κάποια σχέση με εργαστήρια παρασκευής φαρμάκων. Όταν ωστόσο επανήλθε όχι μία, αλλά πολλές φορές στο ζήτημα προσθέτοντας μάλιστα ότι «δεν είμαι γιατρός, αλλά καλή αίσθηση της λογικής», τότε αρκετοί δημοσιογράφοι παραξενεύτηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι οι New York Times το έψαξαν και κατέληξαν σε μία τουλάχιστον «μερική» εξήγηση. Ο Ντόναλντ Τραμπ ως επιχειρηματίας (Όμιλος Τραμπ) φαίνεται να διατηρεί ένα μικρό πακέτο μετοχών της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας SANOFI, η οποία παράγει και αυτή το σκεύασμα κατά της ελονοσίας με βάση τη χλωροκίνη και είναι βασική διακινητής παγκοσμίως του συγκεκριμένου φαρμάκου. Επισημαίνεται πως και στη Γαλλία υπάρχει ισχυρό λόμπι υπέρ του σκευάσματος αυτού με βασικό μοχλό διακίνησης αυτής της βεβαιότητας το Ινστιτούτο Λοιμώξεων της Μασσαλίας, που διοικείται από τον Ντιντιέρ Ραούλτ, τον μη συμβατικό αυτόν επιστήμονα. Έχουν διαρραγεί εδώ και αρκετές εβδομάδες οι σχέσεις του Ραούλτ  με την επιστημονική επιτροπή η οποία συμβουλεύει τον πρόεδρο της Γαλλίας. Για κάποιον λόγο ωστόσο ο κ. Ραούλτ διατηρεί επαφές με την κυρία Μπριζίτ Μακρόν.

Οι New York Times ανακάλυψαν όμως πως η εταιρεία Fisher Asset Management, εταιρεία τοποθέτησης κεφαλαίων, η οποία ελέγχεται και διοικείται από τον Ken Fisher, φιγουράρει σε περίοπτη θέση στον κατάλογο «δωρητών», βλέπε» χορηγών», δηλαδή χρηματοδοτών του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων και προσωπικά του Ντόναλντ Τραμπ.

Επίσης στο μετοχικό κεφάλαιο της γαλλικής SANOFI μπορεί κάποιος να διακρίνει την εταιρεία INVESCO, της οποίας έως και πριν λίγο καιρό ηγείτο ο σημερινός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross και προσωπικός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsweek, τη Δευτέρα 6 Απριλίου ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να απαγόρευσε στον σύμβουλό του επί θεμάτων υγείας dr. Anthony Fauci να απαντήσει σε ερώτηση του CNN ως προς την εγκυρότητα των πληροφοριών περί αποτελεσματικής δράσης του συνδυασμού των ουσιών χλωροκίνης και αζιθρομυκίνης στην καταπολέμηση του Covid-19.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος του CNN ζήτησε στον Λευκό Οίκο επίσημη τοποθέτηση επί της αποκάλυψης της εξειδικευμένης επιθεώρησης «International Journal of Anti- Microbila Agents» πως δεν είναι δυνατόν να καταστούν αποδεκτές οι κλινικές έρευνες οι οποίες έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα αυτού του φαρμακευτικού συνδυασμού. Είναι προφανές πως κάτι το περίεργο συμβαίνει στο τρίγωνο μεταξύ Λευκού Οίκου, φαρμακευτικών εταιρειών και των επιστημόνων τους οποίους εκθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης