H Ρωσία κλιμακώνει τις απειλές της προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να στοχεύσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε χώρες του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν πλήγματα εναντίον κρατών του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντιλαμβανόμαστε σωστά ότι, για να πετύχει τη διακοπή του εφοδιασμού με στρατιωτικές προμήθειες, η Ρωσία μπορεί να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Εξάλλου, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ζαχάροβα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έρχονται ένα 24ωρο μετά τη συνέντευξη του Βρετανού υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων, Τζέιμς Χίπι, που υποστήριξε ότι είναι θεμιτό η Ουκρανία να χρησιμοποιεί δυτικά όπλα -και μάλιστα βρετανικά- για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος.

Τα ουκρανικά χτυπήματα που διαταράσσουν τις αλυσίδες ανεφοδιασμού του ρωσικού στρατού είναι «απόλυτα νόμιμα», τόνισε ο Βρετανός υπουργός. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε, διά στόματος του υπουργού Άμυνας, πως θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό με αντιαεροπορικά οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι αποδεκτό τα οπλικά μας συστήματα να χρησιμοποιούνται εναντίον νόμιμων ρωσικών στρατιωτικών στόχων από τους Ουκρανούς;» διερωτάται ο Τζέιμς Χίπι. Και απαντά: «Πρώτον, είναι οι Ουκρανοί που λαμβάνουν την απόφαση στόχευσης και όχι οι άνθρωποι που τα κατασκευάζουν ή εξάγουν τον οπλισμό. Και, δεύτερον, είναι απολύτως θεμιτό να κυνηγάς στρατιωτικούς στόχους των αντιπάλων σου για να διαταράξεις τις μεταφορές και τις σειρές εφοδιασμού τους».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης