Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα πιθανότατα έχει αποφασίσει να μην προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές το τρέχον έτος, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να πλήττει σκληρά την ιαπωνική οικονομία, γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Yomiuri.

Πρόθεση του Σούγκα είναι να επικεντρωθεί σε μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού και άμβλυνσης των προβλημάτων που προκαλεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία, είπαν στην εφημερίδα πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση και στο κυβερνών κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις κατέδειξαν ότι ο Σούγκα χαίρει υψηλής δημοτικότητας αφότου ανέλαβε το αξίωμα, πριν από δύο εβδομάδες, στοιχείο που πυροδότησε σεναριολογία για το ενδεχόμενο να την κεφαλαιοποιήσει προκηρύσσοντας άμεσα πρόωρες εκλογές.

Ο Σούγκα επικράτησε στην κούρσα για την ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) τον περασμένο μήνα και διαδέχθηκε στον πρωθυπουργικό θώκο τον Σίνζο Άμπε, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Οι εκλογές για την ανανέωση της κάτω Βουλής κανονικά δεν θα διεξαχθούν παρά τον Οκτώβριο του 2021.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα Nikkei και δημοσιεύεται σήμερα, ο Τοσιχίρο Νικάι, γενικός γραμματέας του ΦΔΚ, πολιτικός με μεγάλο ειδικό βάρος στο κυβερνών κόμμα, φάνηκε και αυτός να κάνει πέρα τα σενάρια περί της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε σοβαρά ζητήματα μπροστά μας αυτή τη στιγμή» δήλωσε στη Νικέι. «Ο πρωθυπουργός έλαβε την ορθή απόφαση να επικεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων αυτών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης