Ινδονησία: Αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων Covid ανακοίνωσαν οι Αρχές

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, 15:39
Ινδονησία: Αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων Covid ανακοίνωσαν οι Αρχές

Αυξάνονται οι ανησυχίες στην Ινδονησία αναφορικά με την ικανότητα των περιοχών της χώρας να αντιμετωπίσουν την αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, καθώς το ιδιαίτερα μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται γρήγορα στο μεγαλύτερο αρχιπέλαγος του κόσμου.

Η Ινδονησία πασχίζει να επιβραδύνει τον ρυθμό της εξάπλωσης της COVID-19 και σήμερα ανακοίνωσε αριθμό-ρεκόρ 54.517 κρουσμάτων, υπερδεκαπλάσιο του αριθμού των μολύνσεων στις αρχές Ιουνίου, παρά τα νέα μέτρα περιορισμού. Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης 991 νέους θανάτους, με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει τις 69.210. Η χώρα έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων λόγω της Covid-19 στη νοτιοανατολική Ασία.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα που πρώτη φορά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία εντοπίστηκε σε 11 περιοχές έξω από την πυκνοκατοικημένη νήσο Ιάβα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μπούντι Γκουνάντι Σαντίκιν.

«Πρέπει να το παρακολουθούμε αυτό στενά, διότι, εάν συμβεί κάτι εκεί, οι υγειονομικές τους δυνατότητες είναι μικρότερες αυτών της Τζακάρτα ή της Ιάβα» δήλωσε ο Μπούντι.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα νοσοκομεία της Ιάβα έχουν πλημμυρίσει με κόσμο που πασχίζει να βρει θεραπεία. Οι περισσότεροι από τους 550 ανθρώπους που πέθαναν ενώ βρίσκονταν σε απομόνωση από τον Ιούνιο ήταν στην Ιάβα, σύμφωνα με την ανεξάρτητη οργάνωση συλλογής δεδομένων Lapor COVID-19.

Οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα απαγορεύσουν την είσοδο ταξιδιωτών από την Ινδονησία σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την εξάπλωση του στελέχους Δέλτα.

Καθώς ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν ότι η Ινδονησία μπορεί να γίνει η επόμενη Ινδία, η κυβέρνηση πασχίζει να ενισχύσει τη δυναμικότητα και να διασφαλίσει επαρκή προμήθεια οξυγόνου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, 15:47