Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί αύριο Τετάρτη στο Ελ Πάσο, στην Πολιτεία του Τέξας, τέσσερις ημέρες αφότου η παραμεθόρια πόλη βυθίστηκε στο πένθος, το Σάββατο, όταν νεαρός άνοιξε πυρ σε πολυκατάστημα και σκότωσε 22 ανθρώπους, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης, ο Ρεπουμπλικάνος Ντι Μάργκο.

Ο μεγιστάνας νωρίτερα χθες καταδίκασε σε ομιλία του τον «ρατσισμό», τη «μισαλλοδοξία» και τη θεωρία περί «ανωτερότητας της λευκής φυλής», ιδεολογίες που ενστερνίζεται ο δράστης του μακελειού και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι τροφοδοτεί με τη ρητορική του. Παράλληλα, ο Τραμπ στηλίτευσε το ότι το Διαδίκτυο και τα βιντεοπαιχνίδια υποθάλπουν, κατ’ αυτόν, τη βία στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημοκρατικός Τεξανός πρώην βουλευτής Μπέτο Ο’Ρουρκ, ο οποίος είναι ανάμεσα στους πολλούς συμμετέχοντες στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια που όπως προεξοφλείται θα αναμετρηθεί με τον ένοικο του Λευκού Οίκου στις προεδρικές εκλογές του 2020, υποστήριξε σε δηλώσεις του στην El Paso Times ότι ο Τραμπ θα όφειλε να μην επισκεφθεί την πόλη του, διότι «συνέβαλε να δημιουργηθεί αυτό που είδαμε στο Ελ Πάσο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης