Υπερδιπλασιάστηκαν τα περιστατικά Covid-19 στη Ρουμανία μετά τις γιορτές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 15:28
Υπερδιπλασιάστηκαν τα περιστατικά Covid-19 στη Ρουμανία μετά τις γιορτές

Ο αριθμός των περιστατικών της Covid-19 μέσα σ' ένα 24ωρο υπερδιπλασιάστηκε σήμερα, Τρίτη, στη Ρουμανία μετά τη χαλάρωση των περιορισμών στη διάρκεια των γιορτών και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι κατά το πέμπτο κύμα της πανδημίας μπορεί να καταγραφούν διπλάσια περιστατικά σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Οι νέες μολύνσεις κατά τις προηγούμενες 24 ώρες έφτασαν τις 3.900, υπερδιπλάσιες από εκείνες της Δευτέρας, αλλά απέχουν από το ρεκόρ των 18.863 περιστατικών μέσα σε 24 ώρες που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Σαράντα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Καθώς οι μαθητές έχουν επιστρέψει στις τάξεις, ο αριθμός των περιστατικών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

«Θα δούμε πιθανόν μια ταχύτερη αύξηση των περιστατικών γύρω στις 15 Ιανουαρίου», είχε δηλώσει χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Αλεξάντρου Ραφίλα στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Antena 3. «Μένει να δούμε πόσα περιστατικά θα έχουμε στο πέμπτο κύμα, υπολογίζουμε ότι θα διπλασιαστεί ο αριθμός τους».

Κατά την κορύφωση του τέταρτου κύματος στα τέλη Οκτωβρίου και τον Νοέμβριο, η Ρουμανία βρέθηκε στην κορυφή των παγκόσμιων καταλόγων με τους θανάτους από το νέο κορωνοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκους. Μέχρι στιγμής η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 58.866 κατοίκους αυτής της χώρας, που έχει πληθυσμό 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τον Οκτώβριο, οι Ρουμάνοι γερουσιαστές απέρριψαν με μικρή πλειοψηφία ένα νομοσχέδιο που απαιτούσε από το ιατρικό προσωπικό, τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και αυτούς των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών να έχουν υγειονομικό πιστοποιητικό για την Covid-19, μια πρόβλεψη που είχε στόχο την προώθηση της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Έκτοτε ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει συζητήσει ένα νέο νομοσχέδιο που θα απαιτεί το υγειονομικό πάσο από τους περισσότερους εργαζόμενους, όμως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα το στείλει για έγκριση στο κοινοβούλιο.

Το Δεκέμβριο, διαδηλωτές υποστηριζόμενοι από ένα υπερεθνικιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να εισβάλουν δια της βίας στο κοινοβούλιο, σε μια απόπειρα να εμποδίσουν την έγκριση ενός τέτοιου νόμου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 15:28