Τον θάνατο ενός Ιρακινού μισθοφόρου της Wagner στην Ουκρανία επιβεβαίωσε σήμερα ο ιδρυτής της ρωσικής οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν στο πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για τον πρώτο υπήκοο χώρας της Μέσης Ανατολής που σκοτώνεται στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Αμπάς Αμπουτάρ Γουίτγουιτ άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 Απριλίου, μια ημέρα μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις πόλη Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε ο ιστότοπος RIA FAN. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει, ο Αμπάς είχε τραυματιστεί στη διάρκεια των συγκρούσεων στη Μπαχμούτ, την πόλη της ουκρανικής περιφέρειας Ντονέτσκ που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις ύστερα από σφοδρές μάχες μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μάχη για την κατάληψη της Μπαχμούτ συμμετείχαν πολλοί πρώην κατάδικοι που στρατολογήθηκαν από τη ρωσική Wagner με δέλεαρ την απονομή χάριτος εφόσον επιβίωναν για έξι μήνες στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Πριγκόζιν επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο Αμπάς ήταν κατάδικος που στρατολογήθηκε από τη Wagner για να πολεμήσει στην Ουκρανία. Δεν ήταν ο μόνος Άραβας που βγήκε από τη φυλακή για αυτόν τον σκοπό, συμπλήρωσε. Ο θάνατός του Αμπάς ήταν «ηρωικός», υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων.

Σε βίντεο που δημοσιεύει το RIA FAN, ένας άνδρας που φέρεται να είναι ο πατέρας του Ιρακινού μισθοφόρου, διακρίνεται να παραλαμβάνει μετάλλιο ανδρείας και να επιδοκιμάζει την απόφαση του γιου του να πολεμήσει ως «εθελοντής» στο πλευρό των Ρώσων εισβολέων στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το Reuters, ο Αμπάς ήταν πρωτοετής φοιτητής που συνελήφθη για υπόθεση ναρκωτικών και τον Ιούλιο του 2021 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών από δικαστήριο της ρωσικής πόλης Καζάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης