Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν το πλήρωμα δεξαμενόπλοιου με σημαία Νότιας Κορέας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, 15:30
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν το πλήρωμα δεξαμενόπλοιου με σημαία Νότιας Κορέας

Το πλήρωμα ενός δεξαμενόπλοιου με νοτιοκορεατική σημαία συνελήφθη από το Ιράν, μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, σε μια περίοδο έντασης ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Σεούλ σχετικά με το πάγωμα ιρανικών κεφαλαίων σε νοτιοκορεατικές τράπεζες εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το πλήρωμα συνελήφθη από το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης επειδή το πλοίο ρύπαινε τον Κόλπο με χημικά.

Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πως το πλήρωμα του πλοίου κρατείται στο ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μέλη του πληρώματος είναι από τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία, το Βιετνάμ και τη Μιανμάρ. Ωστόσο το πρακτορείο δεν διευκρινίζει τον αριθμό τους.

Νωρίτερα η ναυτιλιακή αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) είχε αναφέρει στον ιστότοπό της πως ένα εμπορικό πλοίο στα στενά του Χορμούζ άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε μέσα στα ιρανικά χωρικά ύδατα αφού είχε μια «αλληλεπίδραση» με τις ιρανικές αρχές.

Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey ανακοίνωσε πως πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο HANKUK CHEMI με σημαία Νότιας Κορέας και ανέφερε ότι φαίνεται να οδηγείται μέσα στα ιρανικά χωρικά ύδατα με κατεύθυνση το Μπαντάρ Αμπάς.

Σύμφωνα με την Ambrey, το πλοίο, το οποίο ανήκει στην DM Shipping Co, είχε αναχωρήσει πριν από το επεισόδιο από το Τζουμπάιλ της Σαουδικής Αραβίας.

Η εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Dryad Global ανακοίνωσε πως το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων HANKUK CHEMI «πιθανόν συνελήφθη από ιρανικές δυνάμεις» στο στενό του Χορμούζ ενώ έπλεε για τη Φουτζέιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, 15:42