Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η πτώση εδώ και 7 εβδομάδες του δείκτη μόλυνσης Covid-19 σε εθνικό επίπεδο ενδέχεται να ανατραπεί, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας.

«Μπορεί να αντιμετωπίζουμε μια πιθανή αλλαγή στην τάση», είπε η Καρολίνα Ντάριας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επομένως, θα πρέπει να επιδειχθεί η μέγιστη προσοχή προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέταρτο κύμα».

Ο δείκτης μολύνσεων μειώθηκε από την κορύφωση των σχεδόν 900 κρουσμάτων ανά 100.000 ανθρώπους στα τέλη Ιανουαρίου σε κάτω από 130 κρούσματα, καθώς οι αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο το τρίτο κύμα που έπληξε τη χώρα μετά τα Χριστούγεννα.

Όμως, ο ρυθμός της πτώσης ελαττώθηκε πρόσφατα και οι μολύνσεις αυξήθηκαν την Τετάρτη στα 127,9 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους από 127,8 κρούσματα μία ημέρα νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαδρίτη, η Καταλονία και άλλες επτά περιφέρειες ανακοίνωσαν μικρές αυξήσεις στον δείκτη επίπτωσης, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Υγείας, αν και ο δείκτης σε εθνικό επίπεδο παραμένει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, 6.092 νέα κρούσματα καταγράφηκαν, συμβαδίζοντας σε μεγάλο βαθμό με τις πρόσφατες αυξήσεις, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται στα 3,2 εκατομμύρια.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον Covid-19 αυξήθηκε κατά 228, στους 72.793.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης