Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 2.275 κρούσματα κορvνοϊού και 51 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Το Σάββατο τα περιστατικά ήταν 2.436, με 57 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 149.958 διαγνωστικά τεστ, το 1,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας την Κυριακή βρέθηκαν 14 λιγότεροι ασθενείς με covid 19 από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 230 λιγότεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, το Σάββατο και την Κυριακή, συνολικά χορηγήθηκαν 1.200.000 δόσεις εμβολίων. Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, από την αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού.

Σε ό,τι αφορά την ημέρα εμβολιασμού ανηλίκων 12 με 16 ετών στην πόλη Ριέτι (80 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης), η πρωτοβουλία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Αρχικά, είχε προβλεφθεί η προσέλευση περίπου εκατό παιδιών και εφήβων, αλλά στο τέλος της ημέρας, χορηγήθηκαν πάνω από διακόσια εμβόλια.

Από αύριο, τέλος, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών μειώνεται κατά μία ώρα: θα ξεκινά τα μεσάνυχτα (μέχρι τώρα άρχιζε στις 11 το βράδυ) και θα λήγει στις 5 το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης