Ιταλία: Η χώρα επιτρέπει από σήμερα την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 12:17
Ιταλία: Η χώρα επιτρέπει από σήμερα την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών

Η Ιταλία επιτρέπει και πάλι από σήμερα την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην επικράτειά της. Οι αντιρρήσεις πολλών περιφερειών του Νότου (στις οποίες έχουν καταγραφεί λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού) τελικά κάμφθηκαν με τη δυνατότητα καταγραφής των «εγχώριων τουριστών» και εργαζομένων που φθάνουν από τις βόρειες περιοχές της χώρας. Αρχικά η Σαρδηνία, η Σικελία και η Καμπανία είχαν ζητήσει την υιοθέτηση «υγειονομικού διαβατηρίου», αλλά η κυβέρνηση Κόντε απάντησε ότι η έγκρισή του θα παραβίαζε την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία της προσωπικής ζωής των πολιτών.

«Η σημερινή είναι μια σημαντική κατάκτηση. Τα καταφέραμε, με τη θυσία όλων, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα θύματα, και τους γιατρούς και νοσοκόμους οι οποίοι εργάστηκαν με εντυπωσιακό, απίστευτο τρόπο» επισήμανε ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για περιφερειακά θέματα, Φραντσέσκο Μπότσια.

Από σήμερα, κατά συνέπεια, ξεκινά η λεγόμενη «φάση τρία»: παραμένει υποχρεωτική η τήρηση απόστασης ασφαλείας ενός μέτρου σε καφέ και εστιατόρια, οκτώ μέτρων στις οργανωμένες παραλίες, ανάμεσα στη μια ομπρέλα θαλάσσης και στην άλλη, ενώ στους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα αποδειχτεί βασικής σημασίας η ικανότητα των διάφορων περιφερειών της χώρας να εντοπίζουν άμεσα τυχόν νέες εστίες μετάδοσης του ιού και τα νέα κρούσματα. Στα τρένα υψηλής ταχύτητας που συνδέουν τον Βορρά με τον Νότο της χώρας, υπεύθυνοι θερμομετρούν τους επιβάτες. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες δημιουργήθηκαν ουρές στους αυτοκινητόδρομους και στα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

«Το άνοιγμα όλης της χώρας μάς επιτρέπει να δείξουμε στα ξένα κράτη μια ενωμένη και συμπαγή Ιταλία, στο εσωτερικό της οποίας μπορεί κανείς να κινηθεί πλέον ελεύθερα» διευκρίνισε, μέσω διαδικτύου, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 12:24