Ιταλία: «Θα συνεχιστεί η παύση των εμπορικών δραστηριοτήτων και της λειτουργίας των σχολείων»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 11:42
Ιταλία: «Θα συνεχιστεί η παύση των εμπορικών δραστηριοτήτων και της λειτουργίας των σχολείων»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera, επισημαίνει ότι «η παύση των εμπορικών δραστηριοτήτων, ο μεγάλος περιορισμός των μετακινήσεων και το κλείσιμο των σχολείων θα συνεχιστούν».

«Αποφύγαμε την κατάρρευση του όλου συστήματος και τα μέτρα που λάβαμε άρχισαν να φέρνουν αποτέλεσμα. Αλλά είναι σαφές πως, όταν αγγίξουμε το ανώτατο όριο διάδοσης του ιού και τα κρούσματα αρχίσουν να μειώνονται, δεν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε αμέσως στην προηγούμενη ζωή μας» υπογραμμίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Κατά συνέπεια, τα μέτρα που πήραμε για το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, αλλά και για τη διακοπή της διδασκαλίας σε σχολεία και πανεπιστήμια δεν μπορεί παρά να παραταθούν» προσθέτει.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λογική και σωφροσύνη. Υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για όποιον δεν σέβεται τους νόμους και θα εφαρμοστούν αυστηρά» προειδοποιεί ο Κόντε. Εξηγεί τέλος ότι «προς το παρόν δεν προβλέπεται άλλη ευρεία δέσμη απαγορεύσεων, αλλά, αν δεν γίνουν σεβαστά τα μέχρι τώρα διατάγματα, η κυβέρνηση της Ρώμης θα πρέπει να δράσει και πάλι».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 12:10