Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα (28/6) σε θάνατο τον δολοφόνο μιας φοιτήτριας που είχε αρνηθεί τις ερωτικές προτάσεις του, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ένας δικαστής κατηγορείται για τον φόνο της συζύγου του.

Ο Μοχάμεντ Αντέλ κρίθηκε ένοχος για «δολοφονία εκ προμελέτης» της συμφοιτήτριάς του, της Ναγιέρα Άσραφ, ανέφερε μια δικαστική πηγή, διευκρινίζοντας ότι ομολόγησε το έγκλημα στη δίκη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε ευρέως σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο που δείχνει τον φόνο, τη νεαρή φοιτήτρια να δέχεται επίθεση με μαχαίρι έξω από το πανεπιστήμιο της Μανσούρα, στα βόρεια του Καΐρου.

Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας στην Αίγυπτο επισύρει τη θανατική ποινή.

Η δολοφονία της Ναγιέρα προκάλεσε σάλο στην Αίγυπτο αλλά και στον υπόλοιπο αραβικό κόσμο. Τρεις ημέρες μετά, μια Ιορδανή φοιτήτρια, η Ιμάν Ερσίντ, δολοφονήθηκε στο Αμάν από έναν νεαρό, προφανώς για τους ίδιους λόγους. Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν να επιβληθεί η θανατική ποινή στους δράστες τέτοιων εγκλημάτων ενώ άλλοι έλεγαν ότι κάποια στιγμή οι νέοι θα πρέπει να μάθουν «να δέχονται ότι οι γυναίκες επιτρέπεται να λένε όχι».

Συνελήφθη δικαστής κατηγορούμενος για τον φόνο της δημοσιογράφου συζύγου του

Τις τελευταίες ημέρες, μια άλλη γυναικοκτονία συγκλονίζει τη χώρα. Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν την Δευτέρα τη σύλληψη ενός δικαστή που θεωρείται ύποπτος για το φόνο της συζύγου του, της δημοσιογράφου Σαϊμά Γκαμάλ.

Το πτώμα της Γκαμάλ βρέθηκε αφού ένα άλλο πρόσωπο ομολόγησε ότι «συμμετείχε στο έγκλημα», τρεις εβδομάδες αφότου ο σύζυγός της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της.

Τον Μάρτιο, ένας έφηβος καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, αφού εκβίαζε μια μαθήτρια λυκείου, αναρτώντας στο διαδίκτυο φωτομοντάζ που την εικόνιζαν γυμνή. Η κοπέλα αυτοκτόνησε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης