Ο «πρωθυπουργός» στα κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπορίς Τζόνσον έδωσε οδηγίες να τεθεί στην ημερήσια διάταξη το θέμα των απευθείας πτήσεων με τα κατεχόμενα και πρόσθεσε ότι θα παρακολουθούν την υπόθεση.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κίπρις Πόστασι», μιλώντας σε εκπομπή της «Κίπρις Πόστασι TV» από το Λονδίνο, ο κ. Τατάρ είπε ότι έμαθε ότι αποφοίτησε από το ίδιο κολέγιο με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ρααμπ, στον οποίο έστειλε μήνυμα μέσω κάποιων Άγγλων κατά τη διάρκεια των επαφών του στο Λονδίνο και την παρουσία του στο Cambridge.
 
Ο Τατάρ υποστήριξε ότι η Κύπρος δεν είναι η παλιά Κύπρος πλέον και ότι άλλαξαν οι κανόνες του παιχνιδιού. Επανέλαβε την άποψη ότι εξαντλήθηκαν οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης ομοσπονδίας και υπενθύμισε την έξοδο της εγγυήτριας Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ηγέτη τον Μπορίς Τζόνσον, «ο οποίος είναι τουρκικής καταγωγής».
 
Σημειώνοντας ότι το βράδυ θα δινόταν δείπνο προς τιμήν του στη Βουλή των Λόρδων, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι αυτές οι σχέσεις του δίδουν δύναμη και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι δραστηριότητες λόμπι στην Αγγλία για να μετατρέψουμε υπέρ μας το καθεστώς στην Αγγλία κατά την προσεχή διαδικασία».
 
Είπε ότι αφού του δόθηκε η ευκαιρία, θα χτυπήσει όλες τις πόρτες και θα εξηγήσει το πρόβλημα των Τ/κ, με τη στήριξη της Τουρκίας.
 
Σχολιάζοντας τις σχέσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη με την Άγκυρα, ο Τατάρ ανέφερε ότι η Τουρκία είναι πολύ σημαντική για το ψευδοκράτος και δεν χρειαζόταν καθόλου να εισέλθουν σε τέτοιες συζητήσεις χωρίς νόημα.
 
«Ειδικά το ζήτημα της προσάρτησης δεν υπάρχει καθόλου στην ημερήσια διάταξη. Δεν αντιλήφθηκα το γιατί προκλήθηκε τόση ένταση. Κανείς δεν συζήτησε την προσάρτηση μέχρι σήμερα».
 
Επισημαίνοντας την σημασία της Τουρκίας σε σχέση με τον πλούτο που ανακαλύφθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο για την ενίσχυση και το μέλλον της του ψευδοκράτους, ο κ. Τατάρ είπε ότι «τώρα φάνηκε και το πόσο σημαντική είναι η ΄τδβκ΄ για την Τουρκία. Η ΄τδβκ΄κατέστη σημαντική από την άποψη της ασφάλειας της Τουρκίας, του διαμοιρασμού του πλούτου. Πού σε αυτή την υπόθεση βρίσκεται η προσάρτηση; Πρέπει να περνάμε από κόσκινο αυτά που συζητάμε».
 
Εξάλλου, σε δημοσίευμα της η «Κίπρις» γράφει ότι μιλώντας σε συνάντηση με Τουρκοκύπριους που διαμένουν στο Λονδίνο, ο Τατάρ χαρακτήρισε ως «μια πολιτική δύναμη πλέον» τους Τουρκοκύπριους που ζουν στο εξωτερικό. Ανέφερε ότι αποδίδουν σημασία στη φωνή των Τουρκοκυπρίων που διαμένουν στην Βρετανία και άρχισαν τις απαραίτητες εργασίες για να τους δοθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στα κατεχόμενα.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης