Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ απευθυνόμενη στα παιδιά της χώρας της είπε σήμερα ότι είναι φυσιολογικό να νιώθουν τρομαγμένα αυτές τις «ειδικές ημέρες» της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η Νορβηγία έχει θέσει σε εφαρμογή μια σειρά περιοριστικών μέτρων και έχει ανακοινώσει την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και των παιδικών σταθμών στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για ειδικές ημέρες (…) Πολλά παιδιά πιστεύουν ότι είναι τρομακτικό» επισήμανε η Σόλμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το γραφείο της που ήταν αφιερωμένη σε ερωτήσεις από παιδιά για την πανδημία.

«Είναι φυσιολογικό να φοβάται κανείς όταν συμβαίνουν τόσα πράγματα ταυτόχρονα» πρόσθεσε.

«Ακόμα κι αν το σχολείο σας έχει μολυνθεί, τα πράγματα θα πάνε καλά σχεδόν για όλους. Το ίδιο ισχύει και για τη μαμά και τον μπαμπά αν έχουν μολυνθεί», διευκρίνισε η Νορβηγίδα πρωθυπουργός έχοντας στο πλευρό της τους υπουργούς Παιδείας και Οικογένειας και Παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις αξιωματούχοι απάντησαν σε ερωτήσεις που τους είχαν απευθύνει παιδιά μέσω του παιδικού τηλεοπτικού προγράμματος NRK Super και της παιδικής εφημερίδας Aftenposten Junior. Κάποια από τα ερωτήματα ήταν: «Μπορώ να κάνω πάρτι γενεθλίων;», «Μπορώ να επισκεφθώ τους παππούδες μου αφού πάω σε ένα εμπορικό κέντρο;», «Πόσος καιρός χρειάζεται για να φτιαχτεί εμβόλιο;» ή «Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω;».

«Μένοντας στο σπίτι βοηθάτε τους άλλους ανθρώπους να μη μολυνθούν και να μην αρρωστήσουν. Είναι σημαντικό για όσους πάσχουν ήδη από κάποια ασθένεια ή είναι πολύ ηλικιωμένοι» υπογράμμισε η Σόλμπεργκ.

Τα περισσότερα παιδιά στη Νορβηγία μένουν στο σπίτι και αποφεύγουν να συναντηθούν με φίλους και συγγενείς τους, κυρίως τους πιο ηλικιωμένους. Τα παιδιά εργαζομένων όπως γιατροί και νοσηλευτές μπορούν ακόμη να πηγαίνουν στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης