Σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ιρλανδία άνοιξε μία ώρα νωρίτερα σήμερα προκειμένου να επιτρέψει στους πιο ηλικιωμένους καταναλωτές να κάνουν με ασφάλεια τις αγορές τους και να αποφύγουν τον συνωστισμό που προκαλεί ο πανικός λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το κατάστημα στο δυτικό Μπέλφαστ της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Iceland θα συνεχίσει να ανοίγει κάθε ημέρα στις 08:00 και την πρώτη ώρα λειτουργίας του θα δέχεται μόνο ηλικιωμένους πελάτες, αφού ανήσυχοι καταναλωτές άρχισαν να σπεύδουν την προηγούμενη εβδομάδα στα καταστήματα για να κάνουν απόθεμα από διάφορα προϊόντα, αδειάζοντας τα ράφια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηλικιωμένοι καταναλωτές έκαναν ουρά έξω από το κατάστημα σήμερα το πρωί. «Νομίζω ότι ήταν ωραίο αυτό που έκαναν σήμερα το πρωί, γλιτώσαμε τον συνωστισμό και ήταν ωραία και άνετα» δήλωσε η Μέρι Χίνι. Ο Τζέιμς ΜακΝτόνελ, που ήθελε να αγοράσει δύο-τρία πράγματα, είπε ότι ελπίζει και άλλα καταστήματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του σούπερ μάρκετ αυτού. «Υπήρχαν πάρα πολλές φωτογραφίες από ηλικιωμένους ανθρώπους να στέκονται μπροστά σε άδεια ράφια, διότι όλοι έκαναν αγορές λόγω του πανικού. Είναι πολύ ωραία ιδέα» πρόσθεσε.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας -όπου αντίθετα με τη Βόρεια Ιρλανδία έχουν κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια και μπαρ- η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl ανακοίνωσε ότι και στα 163 καταστήματά της στη χώρα από τις 09:00 ως τις 11:00 κάθε πρωί θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους ηλικιωμένους καταναλωτές.

Η Tesco, μία από τις τρεις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ιρλανδία, επίσης αποφάσισε να υιοθετήσει από αύριο Τετάρτη και για τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα συγκεκριμένο ωράριο στα καταστήματά της για τους καταναλωτές άνω των 65 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης