Υπέρ του Άρμιν Λάσετ τάσσεται ανεπιφύλακτα ο Αυστριακός καγκελάριος, διότι είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί της Γερμανίας και ο καθένας θα απολάμβανε να συνεργαστεί μαζί του, όπως είπε σε συνέντευξή του στο περιθώριο της συνάντησης της ηγεσίας του Ευρωπαϊκού λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), η οποία διοργανώθηκε για να υποστηρiχθεί η προεκλογική εκστρατεία των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).

Το Xριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό CSU κόμμα δεν χρειάζονται (φυσικά) συμβουλές από την Αυστρία για την προεκλογική τους εκστρατεία. Εκτιμώ όμως τον υποψήφιο καγκελάριο Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ διότι υπήρξε μέχρι τώρα πολύ επιτυχημένος στην διευθέτηση των θεμάτων και την καθοδήγηση του μεγαλύτερου γερμανικού κρατιδίου, της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Είναι ένας ένθερμος Ευρωπαίος, με τον οποίο κάποιος θα απολάμβανε πάντα να συνεργάζεται. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι το κατάλληλο άτομο για να ηγηθεί της Γερμανίας για τα επόμενα χρόνια», τόνισε σε συνέντευξή του στην «Welt».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάζω εδώ και πολύ καιρό ότι θα κερδίσουν οι Πράσινοι, τώρα διαβάζω ότι θα κερδίσει το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), στο τέλος (όμως) αποφασίζει ο ψηφοφόρος και όχι τα Ινστιτούτα δημοσκοπήσεων. Δεν με ανησυχούν ούτε οι δημοσκοπήσεις, γιατί τελικά τα εκλογικά αποτελέσματα συχνά αποδεικνύονται διαφορετικά από αυτά που είχαν προβλεφθεί. Ένα πράγμα έχω μάθει καλά, ότι δεν θα έπρεπε να δίνει κανείς τόσο μεγάλη σημασία στις δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος

Στην περίπτωση όμως ενός συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Αριστεράς στη Γερμανία, ο Κουρτς φοβάται ένα «τεράστιο πρόβλημα» για την Ευρώπη ως τόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Η Αυστρία είναι στενά συνδεδεμένη οικονομικά με τη Γερμανία, η Γερμανία είναι η οικονομική ατμομηχανή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν υπάρχει μια αριστερή κυβέρνηση στη Γερμανία, τότε αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο στη Γερμανία και τη Γερμανία, αλλά τότε θα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για την Ευρώπη ως τόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης