Κρεμλίνο: Τα αυστηρά μέτρα είναι αναγκαία κατά την έξαρση του Covid-19 στη Ρωσία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, 19:35
Κρεμλίνο: Τα αυστηρά μέτρα είναι αναγκαία κατά την έξαρση του Covid-19 στη Ρωσία

Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι η έξαρση του κορωνοϊού στη Μόσχα και τη Ρωσία υπαγορεύει γενικά τη λήψη σκληρών μέτρων καθώς η ζωή και η υγεία των Ρώσων πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητα. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε συνέντευξή του στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης της πανδημίας της ρωσικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες δυο εβδομάδες ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που τέθηκαν σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ανήλθε στους 709.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 23.543 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία, ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από τις 17 Ιανουαρίου. Επίσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 672 θάνατοι, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας.

Στις περιφέρειες της Ρωσίας το τελευταίο διάστημα εισάγονται νέα περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η περαιτέρω εξάπλωση των κρουσμάτων. Από τις 28 Ιουνίου στη Μόσχα, στα καταστήματα εστίασης επιτρέπεται η είσοδος μόνο με κώδικες ταυτοποίησης QR, τους οποίους μπορούν να αποκτήσουν όσοι έχουν εμβολιαστεί, όσοι νόσησαν στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών ή έχουν κάνει μοριακό τεστ με ισχύ τριών ημερών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, 19:35