Ξεπέρασε τους 40.000 ο αριθμός των νεκρών από τους δύο μεγάλους σεισμούς που σημειώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, στην Τουρκία, καθώς έφθασαν συνολικά τους  40.642 όπως δήλωσε σήμερα το μεσημέρι (18/2) ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, Γιούνους Σεζέρ.

Οι  διασώστες ανασύρουν καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς από τα ερείπια των πολυκατοικιών και των άλλων κτισμάτων στις πληγείσες περιοχές, ωστόσο εξακολουθούν να μάχονται εξαντλώντας κάθε ελπίδα να βρουν κάποιο άνθρωπο ακόμη εν ζωή κάτω από τα συντρίμμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγες ώρες κατάφεραν λοιπόν και ανέσυραν ζωντανούς τρεις ανθρώπους, μέλη της ίδιας οικογένειας, από την περιοχή της Αντιόχειας της Τουρκίας, οι οποίοι  παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια για 296 ώρες μετά το σεισμό.

 

Πρόκειται για έναν 49χρονο, μια 40χρονη και έναν 12χρονο. Ωστόσο, τα χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης έσβησαν γρήγορα, καθώς το παιδί δεν άντεξε περισσότερο και πέθανε λίγη ώρα μετά τον απεγκλωβισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο 12χρονος γιος του Σαμίρ Μοχάμεντ Ακάρ και της Ράγκντα, ήταν το παιδί που ανασύρθηκε ζωντανό αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή, λίγα λεπτά μετά τον απεγκλωβισμό του, μέσα στο ασθενοφόρο που θα τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Οι τρεις τους παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 13 ημέρες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που διέμεναν πριν τον φονικό σεισμό.

Οι διασώστες κατάφεραν και έσωσαν τον Σαμίρ και τη γυναίκα του Ράνγκντα, αλλά ο χρόνος μετρούσε ήδη αντίστροφα για το παιδί τους. Σημειώνεται πως πολλοί είναι οι διασωθέντες που δεν αντέχουν και πεθαίνουν λίγο μετά τον απεγκλωβισμό τους από τα ερείπια.

Στο βίντεο που ακολουθεί  απεικονίζεται η διάσωση του πατέρα, ο οποίος το πρώτο που έκανε μόλις ανασύρθηκε ήταν να ενημερώσει πως η οικογένειά του βρισκόταν ακόμα εγκλωβισμένη στα συντρίμμια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης