Λευκορωσία: Πρόστιμο σε εκδότη εφημερίδας επειδή δημοσίευσε συνέντευξη της Τιχανόφσκαγια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021, 05:22
Λευκορωσία: Πρόστιμο σε εκδότη εφημερίδας επειδή δημοσίευσε συνέντευξη της Τιχανόφσκαγια

Το περιφερειακό δικαστήριο οικονομικών αδικημάτων της πόλης Μπρεστ επέβαλε στον εκδότη και αρχισυντάκτη της εφημερίδας Intex-press (εκδίδεται στην πόλη Μπαραμνόβιτσι) Βλαντίμιρ Γιανουκέβιτς πρόστιμο 4.350 λευκορωσικών ρουβλίων (περίπου 1.417 ευρώ) για συνέντευξη που δημοσίευσε με την πρώην υποψήφια για την προεδρία της Λευκορωσίας και ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, αφού προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει τη συνέντευξη «εξτρεμιστική». Την απόφαση αυτή μετέδωσε η εφημερίδα Bretskaya Gazeta με ανάρτησή της στο κανάλι που έχει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση δημοσιογράφων της Λευκορωσίας (BAZ), στις 4 Μαΐου το Υπουργείο Πληροφόρησης της Λευκορωσίας, με έγγραφη προειδοποίηση προς τον εκδοτικό οίκο «Intex-press», ζητούσε να αποσύρει τη συνέντευξη. Σύμφωνα με την Ένωση των δημοσιογράφων, η διεύθυνση της εφημερίδας απέσυρε τη συνέντευξη της Τιχανόφσκαγια από την ιστοσελίδα της και από το κανάλι που διαθέτει στο YouTube.

Επίσης η διεύθυνση της εφημερίδας ενημερώθηκε από το εν λόγω υπουργείο ότι από τις 5 Μαΐου το πρακτορείο διανομής τύπου Belsoyuzpechat δεν θα διανέμει την εφημερίδα και η εφημερίδα δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των συνδρομητικών εντύπων για το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021, 05:22