Μετά τις αντιδράσεις ακτιβιστών στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η διάσημη ηθοποιός Ντάριλ Χάνα- η οποία είχε συλληφθεί τον Αύγουστο για καθιστική διαμαρτυρία έξω από τον Λευκό Οίκο- ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα δήλωσε πως ο Λευκός Οίκος θα απορρίψει το σχέδιο μια καναδική εταιρεία να κατασκευάσει έναν αγωγό πετρελαίου από τον Καναδά στο Τέξας.

Πρόκειται για τον πετρελαιαγωγό Κeystone (σ.σ. μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης θα μετονομαστεί σε Keystone XL) μέσω του οποίου μεταφέρεται αργό πετρέλαιο από τον Καναδά στα διυλιστήρια του Ιλινόις και της Οκλαχόμα. Ο νέος αγωγός Keystone XL αναμένεται να επεκταθεί και στα λεγόμενα κράτη του Κόλπου των Ηνωμένων Πολιτειών, στα σύνορα με το Μεξικό, δηλαδή σε Τέξας, Λουιζιάνα, Μισισίπι, Αλαμπάμα και Φλόριντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επειδή η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί, δήλωσε στο Associated Press πωςη προθεσμία που είχε θέσει το Κογκρέσο μέχρι τον Φεβρουάριο, δεν επιτρέπει τελικά την ολοκλήρωση της επέκτασης που θα κοστίσει 7 δισ. δολάρια.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης