Σε συμφωνία κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη Σύνοδο Κορυφής αναφορικά με τον προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ κατάφεραν να άρουν τις διαφωνίες της Πολωνίας και της Ουγγαρίας και τα βέτο που πρόβαλλαν και να καταλήξουν σε συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη συμφωνία, ξεκλειδώνει το πακέτο των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την εκτέλεση του σχεδίου ανάκαμψης και την ανοικοδόμηση των οικονομιών των χωρών της ΕΕ που έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα από τον κορωνοϊό. 

 

 

«Συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Προϋπολογισμό. Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε με την εφαρμογή και να οικοδομήσουμε τις οικονομίες μας. Το πακέτο ανάκαμψης θα προωθήσει τις πράσινες και ψηφιακές μεταβάσεις μας των οικονομιών μας», έγραψε ο Σαρλ Μισέλ στο Twitter. 

Υπενθυμίζεται ότι, Ουγγαρία και Πολωνία είχαν διαφωνήσει με τη χρηματοδότηση λόγω διάταξης που θα επέτρεπε στην Ε.Ε. να μπλοκάρει χρήματα σε χώρες που δεν σέβονται το κράτος δικαίου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης