Η Malgy (σ.σ. για προσωπικούς της λόγους επιθυμεί να υπογράφει με ψευδώνυμο) είναι Ιταλίδα δημοσιογράφος που κατοικεί στο χωριό Sondrio της Λομβαρδίας, στις Άλπεις, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Έπειτα από την αναγκαστική καραντίνα, την 44η μέρα πια έχει επιστρέψει στην εργασία της  και μεταφέρει στους αναγνώστες του zougla.gr τα συναισθήματα και τις σκέψεις της για μια κατάσταση που δυστυχώς αφορά και εμάς άμεσα…

Ημέρα 45

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Μία εβδομάδα ακόμα για να φύγει και μετά ίσως να βγούμε πάλι στο φως. Στην Ιταλία, η 25η Απριλίου είναι η εθνική ημέρα απελευθέρωσης, από τον φασισμό.

Νομίζω ότι στο άμεσο μέλλον το Μιλάνο θα μπορούσε να κάνει ωραία πράγματα. Πολλές ιδέες είναι ενδιαφέρουσες. Όσο για εμάς είμαστε στο βουνό, χωρίς ήλιο σήμερα, αλλά και χωρίς μάσκα και γάντια. Η κανονικότητά μας τώρα είναι να γευματίζουμε έξω, ο καιρός είναι ήπιος. Πήραμε πρωινό μαζί, με θέα στις Άλπεις, και έναν υπολογιστή. Τώρα είμαι καλύτερα, είναι σαν ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας εργασίας. Όλοι εδώ περιμένουν το επόμενο βήμα.

Πιθανότατα να κάνουμε επανεκκίνηση κάνοντας βόλτες στα πάρκα με τα παιδιά, άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Δεν υπάρχουν καφετέριες ούτε εστιατόρια ακόμα ανοικτά. Χθες στην αγορά περίμενα στην ουρά και μια κυρία κοντά μου είπε: αυτός είναι ο πόλεμος μας, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα τον εχθρό. Η οικογένειά μας σήμερα επανενώνεται, σκεφτόμαστε τις επόμενες εβδομάδες, πώς να σχεδιάσουμε το καλοκαίρι για το μικρό μας αγόρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκίνησα ένα ωραίο βιβλίο από έναν Νορβηγό δημοσιογράφο: είναι ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να σταματήσουμε να ταξιδεύουμε. Κάποια στιγμή νομίζω πως θα είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό. Σίγουρα στην Ελλάδα, μου λείπουν οι Έλληνες φίλοι μου. Είμαι πολύ αναστατωμένη για την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζω ότι οι Ιταλοί από τις 4 Μαΐου θα είναι ευλόγως υπάκουοι. Για να μην κλειδωθούμε ξανά αμέσως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης