Ματαρέλα: Η Ιταλία ξέρει να φροντίζει τον εαυτό της

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022, 03:41
Ματαρέλα: Η Ιταλία ξέρει να φροντίζει τον εαυτό της

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, απαντώντας την Παρασκευή στο Τορίνο σε ερώτηση δημοσιογράφου για τυχόν «εποπτεία» της Ιταλίας από μέρους ξένων χωρών, δήλωσε: «η Ιταλία ξέρει να φροντίζει τον εαυτό της, με σεβασμό στο Σύνταγμα και στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι προφανές ότι η ερώτηση αφορούσε την δήλωση της Γαλλίδας υπουργού ευρωπαϊκών θεμάτων, Λοράνς Μπουν, η οποία, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα La Repubblica, τόνισε: «θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ρώμη, αλλά θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τον σεβασμό των αξιών και των κανόνων του κράτους δικαίου».

Η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με την σειρά της, υπογράμμισε ότι «τα λόγια αυτά μοιάζουν υπερβολικά με μια απαράδεκτη απειλή ανάμειξης στις υποθέσεις μιας κυρίαρχης χώρας, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αργά το απόγευμα, τέλος, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, συνεργάτες της Γαλλίδας υπουργού θέλησαν να κατεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και αποσαφήνισαν ότι «η υπουργός δεν θέλει να δώσει μαθήματα σε κανέναν» και ότι «η Γαλλία σέβεται στην δημοκρατική επιλογή των Ιταλών».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022, 03:41