Με το εμβόλιο της AstraZeneca εμβολιάστηκε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Βεράν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, 15:07
Με το εμβόλιο της AstraZeneca εμβολιάστηκε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Βεράν

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει το εμβόλιο κατά του COVID-19 της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, επιχειρηματολογώντας ότι παρέχει επαρκή προστασία κατά «σχεδόν όλων των μεταλλαγμένων στελεχών» του νέου κορωνοϊού.

Σε εικόνες που προβλήθηκαν από γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα ο Βεράν εμφανίζεται να λαμβάνει το εμβόλιο της AstraZeneca σε κέντρο εμβολιασμού στη Μελάν, στην περιοχή του Παρισιού.

«Το εμβόλιο της AstraZeneca ενισχύει και διευρύνει την εκστρατεία εμβολιασμού» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γάλλος υπουργός Υγείας.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση των μεταλλαγμένων στελεχών» πρόσθεσε.

«Δεν ένιωσα τίποτα. Ήσασταν σπουδαία» είπε επίσης ο Βεράν στη νοσηλεύτρια που του χορήγησε το εμβόλιο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Ο Βρετανός υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν αποτρέπει τον θάνατο ή την εκδήλωση σοβαρής νόσου και προσέθεσε ότι η Νότια Αφρική ανέστειλε μόνο προσωρινά τη χρήση του εμβολίου αυτού.

Η Νότια Αφρική αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη χρήση στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα του εμβολίου κατά του COVID-19 της AstraZeneca έπειτα από στοιχεία που έδειξαν ότι προσφέρει ελάχιστη προστασία κατά της ήπιας έως μέτριας λοίμωξης που προκαλείται από το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του νέου κορωνοϊού.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, 15:20