Μια απίστευτη, σε χαρακτηρισμούς και ύβρεις επίθεση από έναν αρχηγό κράτους κατά άλλου αρχηγού κράτους σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Αναφερόμαστε φυσικά στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος φρόντισε να ρίξει πολύ λάδι στην ήδη φουντωμένη φωτιά των σχέσεων της χώρας του με τη Γαλλία, με μια προσωπική επίθεση κατά του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή αυτή τη φορά όχι τα… εμπόδια που του βάζει ο ευρωπαίος ηγέτης στις επεκτατικές βλέψεις του στην ανατολική Μεσόγειο και αλλού, αλλά τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με την αιματηρή επίθεση φανατικού ισλαμιστή στο Παρίσι και τον αποκεφαλισμό ενός δασκάλου που επέδειξε σε σχολική αίθουσα σκίτσα του Μωάμεθ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν λοιπόν «θίχτηκε» προσωπικά από όσα ανέφερε ο Μακρόν για την ισλαμιστική τρομοκρατία και τα θύματα που προκαλεί στο έδαφος της χώρας του, και σε ομιλία σε στελέχη του κόμματός του τον χαρακτήρισε κατά λέξη ως «τρελό» και ότι χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να γίνει έλεγχος στο μυαλό του Μακρόν. Είναι τρελός, έχει ανάγκη από θεραπεία», ανέφερε συγκεκριμένα. «Τι δουλειά έχει να ασχολείται με το Ισλάμ, γιατί δεν κοιτάει τα τόσα προβλήματα του λαού του και τις εκλογές που έχει σε λίγο καιρό», πρόσθεσε, κάνοντας έτσι κριτική και στο… κυβερνητικό έργο που γίνεται στη Γαλλία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι… «θα δούμε ποιο θα είναι το τέλος του Μακρόν, ο οποίος στη θητεία του δεν έφερε κανένα όφελος ούτε για τον λαό του ούτε για τον εαυτό του».

Ο Ερντογάν βλέπει… διάλυση της Ευρώπης λόγω του «μίσους» για το Ισλάμ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έμεινε σε αυτά, αλλά φρόντισε να δώσει και… παντουρκική διάσταση στις αντιδράσεις για τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη, τις οποίες ποτέ δεν καταδίκασε με την ίδια θέρμη με την οποία αναφέρεται στον Γάλλο πρόεδρο… «Οι επιθέσεις κατά των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη είναι επιθέσεις κατά όλων των Τούρκων», τόνισε, σε μια προσπάθεια… συσπείρωσης όλου του μουσουλμανικού κόσμου γύρω από τον ίδιο και κατά του Μακρόν.

Υπενθύμισε δε ότι η Γαλλία εξοπλίζει τους Αρμένιους στο Αζερμπαϊτζάν, παραβλέποντας φυσικά να αναφέρει την ευθεία υποστήριξη της Τουρκίας στην άλλη πλευρά, όχι μόνο με στρατιωτικό εξοπλισμό αλλά και με μισθοφόρους μαχητές. 

«Το μίσος κατά του Ισλάμ είναι μίσος κατά των Τούρκων, μην το βγάζετε αυτό από το μυαλό σας», τόνισε στα στελέχη του, ενώ μάλιστα έγινε ακόμα πιο απειλητικός λέγοντας πως «αυτή η ασθένεια, η εχθρότητα κατά του Ισλάμ, θα γκρεμίσει τη Γαλλία, τη Γερμανία και ολόκληρη την Ευρώπη»!

Ο Ερντογάν τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη χώρα μας, με το ακόλουθο σχόλιο: «Στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο πλευρό του δίκιου αντί να παραδοθούμε στην κακοκαμαθημένη Ελλάδα και στον Ελληνοκυπριακό τομέα. Εάν εκείνοι που είναι απέναντί μας δεν ενεργήσουν σύμφωνα με το δίκαιο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τα δικά μας σχέδια»….  

Το Παρίσι καταγγέλλει τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του Ερντογάν εναντίον Μακρόν

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε σήμερα τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε στο Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

«Απουσία συλλυπητηρίων» εκ μέρους του Ερντογάν για τον αποκεφαλισμό του Γάλλου εκπαιδευτικού

Παράλληλα, η γαλλική προεδρία σημείωσε «την απουσία συλλυπητήριων μηνυμάτων και μηνυμάτων συμπαράστασης εκ μέρους του προέδρου της Τουρκίας μετά τη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί», του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε πριν από μία εβδομάδα σε μια ισλαμιστική επίθεση, κοντά στο σχολείο του, στα προάστια του Παρισιού.

Το Ελιζέ επισημαίνει, επίσης, τις «πολύ προσβλητικές δηλώσεις (του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης