Μιανμάρ: Πλήθος νέων στην κηδεία της 19χρονης που έγινε σύμβολο της βιρμανικής αντίστασης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 14:51
Μιανμάρ: Πλήθος νέων στην κηδεία της 19χρονης που έγινε σύμβολο της βιρμανικής αντίστασης

Τραγουδώντας «δεν θα υπάρξει συγχώρεση για εσάς μέχρι το τέλος του κόσμου», εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από το πλημμυρισμένο με λουλούδια φέρετρο της 19χρονης Βιρμανής που σκοτώθηκε χθες από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Μιανμάρ (Βιρμανία).

Η Κιάλ Σιν έχει γίνει σύμβολο της αιματηρής καταστολής στη χώρα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει από τη φωτογραφία της λίγη ώρα πριν γίνει στόχος του μοιραίου πυροβολισμού στους δρόμους του Μανταλάι. Φοράει ένα μπλουζάκι που γράφει «όλα θα πάνε καλά».

Η Έιντζελ, όπως έγινε επίσης γνωστή, είναι η μία από τους 38 διαδηλωτές που σκοτώθηκαν την Τετάρτη, κατά την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με απολογισμό του ΟΗΕ.

Οι συγκεντρωμένοι τη χαιρέτισαν υψώνοντας τα τρία δάχτυλα του χεριού τους σε ένδειξη ανυποταξίας.

«Αισθανόμαστε τόσο οργισμένοι από την απάνθρωπη συμπεριφορά τους και τόσο λυπημένοι. Θα πολεμήσουμε τη δικτατορία μέχρι το τέλος. Πρέπει να νικήσουμε» δήλωσε ένας νεαρός Βιρμανός στην κηδεία.

Παρά το σλόγκαν στο μπλουζάκι της, η Έιντζελ γνώριζε τους κινδύνους καθώς κατευθυνόταν προς τη διαδήλωση. Είχε ποστάρει προσωπικά της στοιχεία, όπως την ομάδα αίματος, αριθμό τηλεφώνου και δήλωση για δωρεά οργάνων σε περίπτωση θανάτου της.

Στην πόλη Μονίγουα, συγγενείς και φίλοι κήδεψαν τον νεαρό ποιητή T Z Win, που σκοτώθηκε επίσης χθες.

Την προηγουμένη είχε ανεβάσει στο Facebook ποίημα με τον στίχο: «Όσο δυνατότερο το τραγούδι των νέων, τόσο καθαρότερος ο κόσμος».

Από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 54 άνθρωποι, αλλά ο απολογισμός μπορεί να είναι πολύ βαρύτερος, σύμφωνα με τη Μισέλ Μπατσελέτ, Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 14:53